Partnerinvest investerar i SmartVideo

Partnerinvest Norr, en del av Almi Invest, investerar två miljoner kronor i Smart Video, ett Umeåbolag som utvecklar teknologier för interaktiv video. I investeringen på totalt sex miljoner kronor deltar också investmentbolaget Nascent Invest. Norrlandsfonden går samtidigt in med tre miljoner i lån. Pengarna ska användas till att expandera bolagets försäljning och till fortsatt produktutveckling.

Smart Video erbjuder en annonsteknologi (adtech software) för effektivare videoannonsering i digitala kanaler i syfte att öka kundernas onlineförsäljning av sina produkter och tjänster.

Konsumtionen av video via digitala kanaler ökar kraftigt och erbjuder varumärken och annonsörer effektiva sätt att nå sina målgrupper med sina budskap. Men både annonsörer och mediabolag har svårt att tjäna pengar på video. Detta kan Smart Video ändra på.

”Smart video använder sig av maskininlärning för att automatiskt och datadrivet tolka information i en videofilm. Baserat på videons innehåll och kunskap om besökaren presenteras relevanta erbjudanden och kampanjer för besökaren samtidigt som denna tittar på videon vilket ökar kundernas onlineförsäljning. Smart Video använder sig av teknologier i utvecklingens framkant på ett smart sätt”, säger Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager på Partnerinvest.

”Kombinationen av banbrytande forskning, duktiga utvecklare, ett bevisat entreprenörskap samt en växande marknad gjorde att vi ville inleda ett långsiktigt samarbeta med Smartvideo”, säger Erik Gozzi, Investment Manager på Nascent Invest.

Smart Video har mött stort intresse på en växande marknad. SmartVideos kunder återfinns inom både B2B och B2C segmenten. Båda segmenten vittnar om ökad försäljning och ökad konvertering vid användning av SmartVideos lösning.

”Vi är väldigt glada över att ha fått in Partnerinvest och Nascent Invest som nya delägare”, säger Johanna Björklund, vd i Smart Video och utsedd som en av Sveriges mest innovativa entreprenör. ”Nu ska vi fokusera på att bearbeta fler kunder och ta den ledande positionen inom vår nisch.”

SmartVideo är en avknoppning från CodeMill, ett snabbväxande IT-företag som är ledande inom tekniska videolösningar för att hantera, analysera och publicera video online. Företaget arbetar med stora kunder i USA och UK, exempelvis The Guardian och ITV.

Mer information lämnas av

Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager, Partnerinvestnorr, +46 70 588 67 49, lena@partnerinvestnorr.se

Niklas Jansson, Styrelseordförande Smart Video, +46 70 382 66 00, niklas.jansson@smartvideo.io

Erik Gozzi, Investment Manager, Nascent Invest, +46 70 268 66 70, erik.gozzi@nascent.se

 

Om Partnerinvest

Tillsammans med Almi Invest är Partnerinvest en av Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag med en portfölj på ca 400 tillväxtbolag. Investeringar sker i tidiga faser. Partnerinvest ägs till lika delar av Almi Invest och Norrlandsfonden. Partnerinvest investerar i Västerbotten och Norrbotten och förvaltar ca 50 portföljbolag.

Om Nascent Invest

Nascent Invest är ett investmentbolag med fokus på att bygga bolag tillsammans med drivna entreprenörer inom branscher med stor tillväxtpotential.