Partnerinvest Norr säljer sitt innehav i Limes Audio AB

Google köper ett av världens främsta företag inom ljudkvalité – svenska Limes Audio. I samband med uppköpet säljer Almi Invest (6,6 procent) och Partnerinvest Norr (2,5 procent) sina innehav. Partnerinvest Norr är en regional fond inom Almi Invest.

– Vi var en av de första externa investerarna och såg stor potential i Limes Audios teknologi och framtida applikationer. Vi var också imponerade av det dedikerade teamet som ville förändra världen med bättre ljud. Vi är väldigt glada över att vara en del av Limes Audios framgångar och det blev en riktigt bra exit för oss, säger Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager Almi Invest/Partnerinvest Norr.

Limes Audios teknologi löser det stora problemet med dålig ljudkvalité när du t ex har videomöten. Bolaget levererar idag den bästa ljudkvalitén på marknaden.

Limes Audio grundades 2007 och har sitt huvudkontor i Umeå samt kontor i Stockholm och Palo Alto. Bolaget är en spinoff från Blekinge Tekniska högskola, där grundarna Fredric Lindström och Christian Schüldt doktorerade inom Applied Signal Processing.

Köpesumman är inte offentlig.