Nyhetsbrev Partnerinvest Norr

Hej allesammans!

Äntligen är sommaren här. För oss på Partnerinvest har det varit en mycket intensiv vår med många investeringar som blivit gjorda. I maj firade vi 3 år. Tiden går fort när man har roligt!

Nya portföljbolag

Sedan årsskiftet har vi gjort 6 investeringar i nya fina portföljbolag. I dagsläget har vi ytterligare 4 beslut om investeringar, så till hösten har vi fler spännande bolag att presentera. Totalt sett har vi gjort 27 investeringar sedan starten våren 2010. I våra 27 portföljbolag har det totalt investerats 271,6 Mkr varav Partnerinvest har investerat 94,5 Mkr.

Här följer en kort beskrivning på våra gjorda investeringar under vintern och våren 2012/2013:

Tanomed, www.tanomed.com

Bolaget utvecklar produkterna Tango och Tango Nasal som både behandlar, lindrar och förebygger förkylningar. Bolaget genomför just nu ett antal studier ledda av företagets grundare Krister Tano. Produkterna lanseras under 2014 och är på sikt tänkta att säljas globalt.

Zordix Entertainment AB, www.zordix.com

Bolaget äger rättigheterna för spelen Aqua Moto Racing 3D och Snow Moto Racing 3D på plattformen Nintendos 3DS. Det första spelet släpps i slutet av juni 2013 och det andra spelet kommer ut efter sommaren 2013. Produkterna säljs initialt online på Nintendos e-plattform i Europa och USA. Under slutet av året kan även Japan tillkomma på e-plattformen tillsammans med en lokal partner samtidigt som en utökad boxad version kan komma att släppas i USA.

Lystra Personlig Assistans AB, www.lystrapersonligassistans.se

Bolaget är troligtvis Sveriges första bolag inriktat på personlig assistans som ägs tillika delar av privata och offentliga investerare. Fokus är att bygga ett rikstäckande assistansbolag med säte i norr som bedriver verksamheten helt i linje med vad lagstiftarna tänkt sig när LSS infördes.

Evado Mobile Solutions AB, www.evado.se

Evado Mobile Solutions erbjuder mobila lösningar som förenklar och effektiviserar marknadsföring och kommunikationssätt internt och externt i företag och organisationer. Bolaget utvecklar mobila APP:ar till iPhone, Android och Windows Phone. Evado har tagit fram Evado APP-plattform som är en mobil plattform för mobila tjänster s.k. appar. Med produkten kan kunderna lansera sina mobila tjänster på ett kostnadseffektivt sätt.

Frigeo AB, www.frigeo.se

Frigeo har utvecklat ett unikt kunnande kring nedfrysning och frysavvattning av slammer och frysmuddring. Vid frysmuddring fryses bottensediment för att sedan lyftas upp. Denna typ av muddring passar exempelvis i känslig miljö, vid förorenade bottnar eller då vattendjupet inte tillåter pråmar med grävaggregat. Vid frysavvattning kan slammer omhändertas och återvinnas på ett effektivt sätt.

Företagscentrum i Gällivare AB

Bolaget äger och förvaltar ett stort industrihus och kontorskomplex i Gällivare. Komplexet är totalt på ca 15 000 kvm. Här finns många hyresgäster, alltifrån små enmansföretag till finska Metso Mineral. Fastigheten är på totalt 139 000 kvm så det finns utrymme att bygga fler lokaler för blivande hyresgäster. Gruvboomen i Malmfälten gör att många företag har behov av större lokaler eller att etablera sig i Gällivare.

Flexibostäder AB

Flexibostäder har utvecklat ett unikt upplägg för fastighetsfinansiering av bostäder i regioner med otydlig framtid. Genom Flexibostäders upplägg kommer nya bostadsfastigheter att kunna byggas i hela Sverige. Inom kort kommer den första satsningen att redovisas.

Dundret Sweden AB, www.dundret.se

Dundret är ett välkänt upplevelsecentrum i Gällivare mest känd för utförs- och längdåkning. Med sitt stadsnära läge har Dundret alla förutsättningar att vara stället dit besökare kommer för både aktiviteter och nöjen. Partnerinvest investerade i Dundret Sweden i samband med ett ägarbyte.

Botnia Exploration, www.botniaexploration.se

Bolaget är ett prospekteringsföretag med ett antal lovande mineralfyndigheter, främst guldfyndigheter inom Lycksele Kommun. Den mest lovande fyndigheten har vid provborrningar påvisat en genomsnittlig guldhalt på över 10 g guld per ton berg.

Nätverk av affärsänglar och privata investerare

Vi har i dagsläget närmare 100 st affärsänglar och privata investerare i vårt nätverk som vi investerare tillsammans med. Om ni känner någon som ni tror skulle vara intresserad av att investera tillsammans med oss får ni gärna tipsa om att vi finns.

Vi söker medinvesterare

Vi söker hela tiden medinvesterare till våra propåer så hör gärna av er om ni är intresserad av att vara med på ett hörn. Det är också bra för oss att veta om det är några särskilda branscher ni gärna investerar i. Vi investerar upp till 50 % av det totala ägarkapitalbehovet.

Vi har många intressanta bolag som vi tittar på just nu och berättar gärna mer om ni tar kontakt med någon av oss.

Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss.

Ola Rönnqvist
ola@partnerinvestnorr.se
070-663 69 70

Ingela Lidström
ingela@partnerinvestnorr.se
070-624 42 52

Marcus Isaksson
marcus@partnerinvestnorr.se
070-521 09 28

Monica Wikström-Johansson
monica@partnerinvestnorr.se
070-559 39 94

Passar också på att önska er en riktigt trevlig midsommar och en skön semester!

ss