SmartPlanes får prestigeorder på sin drönare Freya

Skellefteå, Sverige – SmartPlanes har efter framgångsrika möten med VCU, Virginia Commonwealth University, och USACE, US Army Corps of Engineers, mottagit en order gällande fixed wing UAS, Unmanned Aerial Systems, Freya, utrustad med multipla sensorer. Försäljningen av dessa UAS sker genom ett så kallad GSA procurement contract, General Services Administration, tillhandahållen av SmartPlanes distributör Caron East Inc. Försäljningen är ett steg i en strategisk plan med avsikt att addressera kunder inom militär, polis, brandförsvar och sjöräddning/kustbevakning, och ses som ett genombrott i detta segment.

”I dagsläget kommunicerar SmartPlanes med flertalet intressenter i dessa kundsegment och intresset för SmartPlanes drönare är stort”, säger SmartPlanes VD Ola Friström.

I och med detta och andra genombrott så har SmartPlanes växt mycket snabbt de senaste 6 månaderna och förväntas fortsätta växa den närmaste tiden.

SmartPlanes Freya är en mikroklass UAV. Nyttolastutrymmet kan bära upp till 600 gram av sensorutrustning, och Freya har i sin nuvarande konfiguration en flygtid på c:a en timme.

Mer om VCU och USACEs samarbete kan erhållas via http://www.erdc.usace.army.mil/Media/FactSheets.aspx

Om SmartPlanes
SmartPlanes i Sverige AB grundades 2005, och är beläget i Skellefteå, Norra Sverige. Vi har sedan 2011 utvecklat högkvalitativa, state-of-the-art kommersiella drönare för geospatiala mätningar, fjärranalys och övervakning. SmartPlanes ägs av privata delägare, Inlandsinnovation, ALMI invest och Partnerinvest Norr.