RESIZE DESIGN FÅR NYA DELÄGARE

Partnerinvest Norr, Transforma Invest och Sparbanksstiftelse Norrlands Riskkapitalstiftelse har gått in som nya delägare i det unga Skellefteåföretaget Resize Design. Resize Design formger och säljer smarta samt snygga förvaringslösningar både till privatkonsumenter och publika inredningsprojekt.

”Vi är mycket glada över att få nya, mycket komptenta ägare från regionen som möjliggör att höja upplevelsen av vårt företag för våra kunder. Vår vision är att skapa framtidens designklassiker som sätter Norrland på världskartan” säger Viktor Lindbäck, grundare, designer och VD till bolaget.

Med sina möbler vill Resize Design framhäva det individuella, dekorativa och exklusiva som reaktion mot den rådande massproduktionen. Möblerna tillverkas i Viktors hemstad Skellefteå, vilket är ett strategiskt val.

”Vi väljer att tillverka i Norrland, dels på grund av vi vill stå för hållbarhet och dels för att bevara hantverket i Sverige. Designsverige behöver skickliga hantverkare, utan de går det inte att förverkliga innovativa idéer” anser den unge entreprenören.

Trots att Viktor bara är 23 år, har han redan mottagit flera priser för sina framgångar. 2013 belönades han som den främsta unga entreprenören i Sverige som gått från UF till AB och fick utmärkelsen Framtidens innovatör av stiftelsen SKAPA för sina innovativa pelarmöbler.

OM RESIZE DESIGN

I samband med många bostadsbyten i Stockholm under sin studietid på KTH blev Viktor Lindbäck frustrerad av traditionella förvaringslösningar som lämnar skruvmärken i väggar och kom på ett revolutionerade förvaringssystem på pelare. Pelaren spänns mellan golv och tak, vilket skapar en stabil lösning utan skruvar och lämnar därför inga märken.

Den dekorativa pelarlösningen lanserades 2013 och har fått mycket uppmärksamhet i media, både i Sverige och utomlands. Idag har bolaget utökat sitt sortiment med vägghängda och golvstående förvaringsmoduler. Mer information: www.resizedesign.se