Partnerinvest norr investerar i SmartPlanes

Skellefteåföretaget SmartPlanes expanderar internationellt. Ytterligare tio system har nyligen levererats till Världsnaturfonden (WWF) för att skydda utrotningshotade djur i nationalparker i Tanzania.

 

SmartPlanes Tanzania

SmartPlanes levererar förarlösa flygplanssystem försedda med kameror och andra sensorer. SmartPlanes är nu mitt i en internationell expansion och knyter i rask takt till sig återförsäljare i Nordamerika, Sydamerika och Asien. Dessutom öppnar bolaget nu ett eget kontor i USA.

Hetast just nu är Nordamerika och marknaden inom lantmäteriverksamhet, till exempel kartläsning inför vägbyggen, skogsbruk eller gruvnäring. Vi räknar med att vår omsättning kommer att öka kraftigt de närmaste åren, efterfrågan på våra produkter är stor, säger Ola Friström.

Drönarbranschen är het över lag. Allt fler aktörer i allt fler branscher vill spara tid och pengar genom att nyttja denna typ av små flygplanssystem. SmartPlanes hållbarhet och flexibilitet är överlägsen konkurrenternas vilket uppskattas av marknaden, säger Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager vid Partnerinvest Norr.

Regionala riskkapitalbolaget Partnerinvest Norr har investerat i bolaget tillsammans med privata investerare och riskkapitalbolaget Inlandinnovation.

Kontakt:
Ola Friström, VD Smartplanes ola.fristrom@smartplanes.se 070-345 32 38
Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager lena@partnerinvestnorr.se 070-588 67 49