Partnerinvest Norr investerar i Proant AB

Entreprenören Karl Fredmark och riskkapitalbolaget Partnerinvest Norr går in som delägare i Proant AB i dess fortsatta expansion med sälj och utvecklingskontor i Tyskland samt lansering av nya antennerna, OnBoard SMD™.

Antennföretaget Proant AB ökar expansionstakten genom att den framgångsrika entreprenören Karl Fredmark, som är grundare av Powerbox, går in som delägare tillsammans med riskkapitalbolaget Partnerinvest. Efter 40 år som grundare, VD och styrelseordförande i Powerbox, sålde Karl Fredmark sommaren 2013 företaget. Nu går han in som delägare och styrelseordförande i Proant AB för att stärka bolagets expansion med nytt lokalkontor i Tyskland och nya produkter. Partnerinvest går in med riskkapital till företag med stor potential att bli marknadsledande företag inom sin marknad. Trådlös kommunikation växer kraftigt och speciellt Proant AB har en mycket god marknadsposition för att bli en stor aktör inom branschen.

– – Vi har bara sett början på tillkomsten av ett framgångsrikt företag, säger Ingela Lidström, Investeringsansvarig på Partnerinvest.

– – Jag har jobbat tillsammans med Proant AB och ägaren, Tomas Rutfors, under ett par år och det känns spännande att vara delaktig i dess fortsatta utveckling, säger Karl Fredmark.

– – Jag är mycket glad att få med så bra investerare för att ta nästa kliv i utvecklingen. Vi har en mycket intressant framtid framför oss och nu har vi en stark position för att ge kunderna de bästa produkterna, säger Tomas Rutfors, VD och grundare av Proant AB.

Om Proant AB

Proant AB är ett antennföretag som utvecklar och tillverkar antennlösningar för inbyggnad och extern montering. Kundanpassade antenner och antenner för automatisk mätaravläsning, larm, industriell kommunikation, medicinteknik och positionering är några marknadsområden. Proant har produkter för 169, 434, 868 MHz licensfria band samt för GSM, BT, WLAN, GPS/Glonass och andra protokoll från 150 MHz till 6 GHz. För mer information se även www.proant.se

För mer information kontakta:

Tomas Rutfors, VD, Proant AB

Tel: +46 90 40150

Epost: tomas@proant.se

Ingela Lidström, Investment Manager, Partnerinvest Norr

Tel +46 70 624 42 52

Epost: ingela@partnerinvestnorr.se