Partnerinvest Norr investerar i Elastisys

Partnerinvest Norr investerar tillsammans med Northern Light Capital och Almi Invest sammanlagt 6,1 miljoner i det Umeåbaserade startupbolaget Elastisys.

Elastisys erbjuder en plattform för att hantera resurser i virtualiserade datormiljöer i ”molnet”. Tack vare egenutvecklad teknik och algoritmer kan man med plattformens hjälp förutse ett företags behov av serverkapacitet och därmed automatisera den. Systemet är patenterat och tjänsten är testad och nu redo att tas ut på marknaden i större skala.

”Ett exempel är e-handel som kan ha hög belastningsvariation kring julhandeln eller vid stora marknadskampanjer till exempel. När belastningstopparna ser så olika ut, kan det här unika systemet i förväg uppskatta belastningen på företagets servrar och själv skala upp eller ner resurserna vid behov”, säger Robert Winter, ny CEO i företaget.

”Den nya investeringen kommer att användas för expansion till nya marknader som kommer att kräva nya medarbetare både inom teknik och försäljning”, säger Erik Elmroth, Chief Scientist på Elastisys.

”Elastisys har ett mycket skalbart erbjudande, ett team i världsklass och en enorm marknadspotetial. Efterfrågan på denna typ av intelligenta lösningar fortsätter att öka och vi ser mycket fram emot att arbeta med Elastisys framöver”, säger lena Fridlund Forsgren, Investment manager på Partnerinvest Norr.