Partnerinvest investerar i Sustainalube

Luleåföretaget Sustainalube AB tar in externa delägare för att lansera en helt ny typ av miljövänliga smörjmedel på marknaden. Produkten är vattenbaserad och innehåller inga traditionella mineraloljor och till skillnad från de flesta andra så kallade bio-oljor inte heller andra för miljön skadliga tillsatser. Smörjmedlet har tagits fram vid Luleå tekniska universitet och har under en period framgångsrikt testats av slutkunder inom skogsindustrin och det finns ett flertal initierade samarbeten med välrenommerade industriella aktörer även inom andra marknadssegment. Sustainalube genomför en nyemission där Partnerinvest Norr och privatinvesterare blir nya delägare och förutom kapital även bidrar med nätverk och styrelsekompetens. I samband med investeringen tillträder Bo Hammarström som ny styrelseordförande för Sustainalube.

”Genom att ta in externt kapital kan vi nu tillsammans med partners genomföra en bredare marknadslansering under slutet av 2016, det finns ett enormt intresse för vår produkt som vi nu får möjlighet att exploatera” säger Christian Olsson VD för Sustainalube.

”Sustainalube har en intressant, innovativ produkt som ligger helt rätt i tiden, vilket tydliga signaler från marknaden visar. Kombinationen av ett konkurrenskraftigt pris, fantastiska miljöegenskaper och övriga produktegenskaper som är minst i paritet med andra alternativ tillsammans med ett starkt team gör att Partnerinvest väljer att investera i företaget”, säger Stefan Lundblom Investment manager Partnerinvest Norr.”

För mer information kontakta:

Christian Olsson, VD Sustainalube AB, christian.olsson @ sustainalube.com, 073-8111742

Stefan Lundblom, Partnerinvest Norr, stefan @ partnerinvest.utveckling.kreatorerna.com, 070-5550774