Nyhetsbrev Juni 2014

Hej på er alla!
Snart stundar midsommar och semester och vi på Partnerinvest Norr vill passa på att skicka en liten sommarhälsning till er.

Nya portföljbolag
Sedan årsskiftet har vi gjort fem nyinvesteringar. I dagsläget har vi ytterligare sex beslut om investeringar som vi hoppas kunna presentera till hösten. Totalt sett har vi fått in 465 propåer och gjort 32 investeringar samt 65 transaktioner sedan starten våren 2010. I våra 32 portföljbolag har det totalt investerats 348 Mkr varav Partnerinvest Norr har investerat 121 Mkr. Gå gärna in på http://partnerinvestnorr.se/ och läs lite mer om våra portföljbolag.

Här följer en kort beskrivning på våra gjorda investeringar under vintern och våren 2014:

ProAnt AB, http://www.proant.se/
ProAnt är ett Umeåbaserat bolag som utvecklar och tillverkar antennlösningar för inbyggnad och extern montering. Bolaget jobbar med kundanpassade antenner på en internationell marknad. Kunderna finns inom områden som; automatisk mätaravläsning, larm, industriell kommunikation, medicinteknik och positionering. Tillsammans med en branschkunnig affärsängel har Partnerinvest Norr investerat i bolaget för att stärka dess fortsatta marknadsexpansion.

c/o Gerd, http://www.careofgerd.se/
Nature Cosmetic Group of Swedish Lapland AB utvecklar, tillverkar och säljer ekologiska skönhetsprodukter under varumärket c/o Gerd. Forskning, utveckling samt receptur tas fram i fabriken i Jokkmokk i samråd med kemister. Produkterna testas och godkänns på institut i Tyskland. Samtliga produkter är framställda av ekologiska råvaror, helt fria från giftiga ämnen som parabener, aluminium och alkohol. Visionen är att bli ett internationellt företag i världsklass på den ekologiska marknaden inom hudvård och kosmetik. Varorna säljs framförallt via återförsäljare och webbshoppen. En viss del av produkterna
går på export till framförallt Belgien och Japan. Bolaget grundades 2008 av syskonparet Anna-Lena Wiklund Rippert och Johan Wiklund från Jokkmokk.

Nyåkers Pepparkakor AB, http://www.nyakers.se/
Familjeföretaget Nyåkers Pepparkakor ägs av syskonen Öberg och har sin hemvist i Västerbottens inland. Nyåkers Pepparkakor har en lång tradition av tillverkning av framförallt pepparkakor, men även annat småbröd. Pepparkakorna har framförallt gjort sig kända för den goda smaken och har haft framgångar i de årliga smaktester som görs. Produkterna säljs till dagligvaruhandel, storkök och på export. I takt med att bolaget expanderat genom åren har också en allt större del av produktionen kommit att gå på export, där framförallt USA dominerar. Partnerinvest Norr har investerat i bolaget tillsammans med två privat investerare. Satsningen görs för att kunna fortsätta expandera med kvalitetsprodukter, så väl i Sverige som internationellt.

Norrtoppen AB
Norrtoppens-koncernen äger och förvaltar butiksfastigheter i centrala lägen i Skellefteå, Luleå, Gällivare och Kiruna. Tillsammans med en affärsängel och närstående till koncernen har Partnerinvest Norr investerat ca 18,3 Mkr i syfte att utveckla fastighetsbeståndet.

Conmine AB, http://www.conmine.com/
Partnerinvest Norr har tillsammans med två privata affärsänglar investerat i Conmine AB, Gällivare. Bolaget utför underhålls- och tillverkningstjänster, i huvudsak mot gruv- och basindustrin. I samband med investeringen sker en viss inriktningsförändring och bolaget flyttar till mer ändamålsenliga lokaler. Bolaget är ett av bolagen som bidrar till att gruv- och basindustrin i regionen kan fortsätta att utvecklas och behålla sina positioner som världsledande i sina nischer. Conmine har ca 45 anställda och har funnits sedan 1997, men drivs av nuvarande entreprenör Nils Norman sedan 2010.

Nätverk av affärsänglar och privata investerare
Vi har i dagsläget drygt 100 st affärsänglar och ett 20-tal privata riskkapitalbolag i vårt nätverk som vi investerar tillsammans med. Totalt sett har vi samarbetat med 71 investerare i våra 32 gjorda investeringar.

Tipsa gärna någon som ni tror skulle vara intresserad av att investera tillsammans med oss.

Vi söker medinvesterare till Outinens Potatis AB
För tillfället söker vi medinvesterare till Outinens Potatis. Bolaget förpackar och förädlar potatis, bl.a. fantastiskt goda potatisgratänger. Under 2013 omsatte Outinens Potatis 64 Mkr. Bolaget jobbar dels under eget varumärke, men tillverkar också EMV-varor åt bl.a. ICA. Målet är att inom 3-4 år komma upp i en omsättning på 120 Mkr. Bolaget söker ägarkapital i storleksordningen 11 Mkr där Partnerinvest Norr kan ta hälften av kapitalbehovet.

Vi har även många andra intressanta bolag som vi tittar på just nu och berättar gärna mer om ni tar kontakt med någon av oss.

Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss.

Ola Rönnqvist                       ola@partnerinvestnorr.se       070-663 69 70
Ingela Lidström                     ingela@partnerinvestnorr.se   070-624 42 52
Marcus Isaksson                   marcus@partnerinvestnorr.se 070-521 09 28
Monica Wikström-Johansson monica@partnerinvestnorr.se  070-559 39 94

Slutligen vill vi önska er en riktigt trevlig midsommar och en skön semester!