Nyemission och nya ägare ger Limes Audio styrka till ännu offensivare satsningar

I samband med en nyemission kliver Fort Knox Förvaring och Partnerinvest Norr in som nya ägare i Limes Audio samtidigt som Inlandsinnovation investerar på nytt i bolaget.

På kort tid har Limes Audio ökat antalet kunder markant och vunnit affärer med stora internationella bolag. Tack vare nyemissionen ökar nu företagets förutsättningar att ta ytterligare marknadsandelar internationellt. Sedan 2014 har personalstyrkan fördubblats till dagens 23 anställda och nyrekryteringarna kommer att fortsätta.

“Vi samarbetar med några av väldens största bolag och har i dagsläget fler möjligheter än vi hinner med. Vi har ett superstarkt lag med en otrolig vinnarinstinkt, men vi måste förstärka ytterligare och vi är därför otroligt glada över den här investeringen från Inlandsinnovation och de nya ägarna Fort Knox Förvaring och Partnerinvest,” säger en nöjd Sandra Finér, VD på Limes Audio.

“Vi har följt bolaget ett par år och är imponerade av deras tillväxt”, säger Markus Olsson, VD på Fort Knox Förvaring, som likt Limes Audio är Umeåbaserade. “Vi engagerar oss i bolag som är positiva för stadens utveckling och även sett ur den aspekten är Limes Audio ett lysande investeringsobjekt”

Limes Audio har sedan starten 2007 utvecklat en patenterad mjukvara, TrueVoice™, som får olika typer av högtalande system att låta bättre. Tekniken integreras i kundernas produkter och möjliggör ett kristallklart ljud i applikationer där personer pratar med varandra, genom att tvätta bort ekon, brus och burkigt ljud som ofta försämrar hörbarheten.

“Efterfrågan på den här typen av teknik ökar. Inte minst tack vare den tydliga trenden på marknaden där allt mer blir röststyrt, vilket ställer höga krav på distinkt ljud. De möjligheter det skapar vill vi ha kapacitet att förvalta,” säger Sandra.

Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager på Partnerinvest Norr fortsätter, “Limes Audio är ett tillväxtbolag med excellent team och eftertraktade produkter. Vi ser med tillförsikt fram emot bolagets fortsatta utveckling och positionering på den internationella arenan.”