Världens snällaste företag satsar vidare med nytt kapital

Generationsskiftet är klart i Nyåkers Pepparkakor och Christoffer Sai Öberg driver ”världens snällaste företag” vidare, nu tillsammans med bland annat Partnerinvest Norr som en finansiell partner.

Nyåkers Pepparkakors unge VD Christoffer Sai Öberg hoppas att Partnerinvest ska hjälpa till att styra företaget åt rätt håll.

– Det är skönt att kunna plocka in en proffsstyrelse nu när vi accelererar kraftigt, säger Christoffer Sai Öberg.

Partnerinvest Norr har investerat i Nyåkers Pepparkakor tillsammans med två privata investerare.

– Vi investerar alltid tillsammans med privata investerare, som förutom kapital tillför för bolaget annan värdefull kompetens, säger Ingela Lidström, investeringsansvarig på Partnerinvest Norr.

Partnerinvest Norr jobbar med bolag som har en tydlig tillväxtpotential och vill satsa aktivt framåt – och där det finns goda möjligheter till en bra ekonomisk utveckling på sikt.

– Här passar Nyåkers Pepparkakor in i alla avseenden och dessutom är det ett mycket intressant varumärke, säger Ingela Lidström.

– Nu siktar vi uppåt och framåt. Det handlar om att ta Nyåkers till nya nivåer, med ökad omsättning och bättre lönsamhet, säger Christoffer Sai Öberg.

För mer information, kontakta:
VD Christoffer Sai Öberg, mobil: 070-200 44 87
Mejl: info@nyakers.com
Partnerinvest Ingela Lidström, mobil: 070-624 42 52
Mejl: ingela@partnerinvestnorr.se

Nyåkers Pepparkakor AB, som ligger i Västerbottens inland, grundades 1952 och köptes av Lennart Öberg 1997. Bolaget, som har ett 70-tal anställda, tillverkar ca 1,2 miljarder pepparkakor per år plus ett antal småkakor. Omsättningen 2013 var 84,5 miljoner kronor. Företaget ägs idag av Lennart Öbergs son Christoffer och hans syster Sofia. www.nyakers.se.

Partnerinvest Norr är ett regionalt riskkapitalbolag, aktivt i Västerbotten och Norrbotten, som investerar i tillväxtbolag med spännande affärsmodeller, drivna entreprenörer och förmåga att genera god lönsamhet. Partnerinvest Norr ägs av Norrlandsfonden och Almi Invest AB. www.partnerinvestnorr.se.